Şebinkarahisarlılar eğitim alanında potansiyelini kendileri halletti
Şebinkarahisar camiası topyekûn Meslek yüksek okulları ile Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu binalarını Şebinkarahisar’a kazandırdı.
Bunları yaparken Devlete elini açmadan, Sivil toplum kuruluşları , iş adamları ve halkın katkıları ile eğitim binalarını faaliyete geçirdi.
Şebinkarahisar eğitim alanında büyürken, gelişirken bir yandan da ''Vilayetlik hakkının iadesi ''ile ilgili kabuğunu kırmaya çalışıyor.
Eğitim kurumları oraya yapılırken, şehrin ekonomisine, kültürüne, eğitimine kazandırdıkları katma değer, önemli mi, değil mi !
Ankara’dan, İstanbul’dan bu şehre gelip, eğitim kurumları kuranları yerlere, göklere sığdıramayanlar neden bu eğitim kahramanlarını yılda bir kez olsun memlekete davet etme lütfunda bulunmazlar.
İstanbul’da bulunan iş adamları, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları mezuniyet törenine niye davet edilmedi.
Meslek yüksek okullarının kurucuları, eski Dernek Başkanları, bölüm açan iş adamları davet edilmeliydi.
Bir yerde bir yanlışlık var ama, nasıl olacak kimse bilmiyor.
Daha evvelde bu hata yapıldı.2008 yılında ek bina açılışında davet edilmeyen STK Başkanları krize neden olmuştu.
2008 yılında Meslek Yüksek okulunun ek binasının açılış töreninde asılan pankartta şunlar yazılmıştı.
"HAYAL DEĞİL! HEDEFİMİZ 2023- ŞEBİNKARAHİSAR ÜNİVERSİTESİ"Pankartı asılmıştı.
Bu pankartın Şebinkarahisar'da faaliyet gösteren Üniversite kurma, yaşatma ve yardımlaşma Derneği tarafından Yüksek okulunun en yüksek yerine asılmıştı.
O Tarihte protokol davetiyesi yüzünden davetiye krizi çıkmış, İstanbul sivil toplum kuruluşları açılışı protesto ederek açılış merasimine katılmamışlardı.
Giresun Üniversitesi'nin en önemli, en güzel kampüsü burası. Gelişmesi de gerekir,gelişmeyi kimle yapacaksınız.Halkla,iş adamları, STK’lar ve basın mensupları ile lobi faaliyetlerini yürüteceksiniz.
Üniversite kurma, yaşatma ve yardımlaşma Derneği en azından bu misyonu üstlenerek davet organizasyonunu yaparak daha güçlü, daha görkemli bir açılış ve mezuniyet töreni gerçekleştirilebilirdi.
Okulları yöneten idarecilerin Mezuniyet töreni stresi yoğun olabilir.Fakat Üniversite Derneği, organize ve kolektif bir çalışma ile İstanbul STK’ları ile işbirliği içinde daha güçlü bir organizasyon hazırlayabilirdi.
İşte bir yerde bir yanlış var ama kimse bilmiyor.
Bizim için yine sonuç önemli;
Şebinkarahisarlılar umudunu hiç yitirmedi.1933 Yılından beri İllik hakkının verilmesinin umudu ile bekliyor.
..............yine 2005 yılından bu yana, Fakülte sözünü verenlerin sözlerini tutmasını bekliyor.
........Yine aynı şekilde Türkiye gündemine İLLİK konusu geldiği takdirde, ilk il olacak yerlerden biri Şebinkarahisar'dır diyenlere hatırlatıyoruz Şebinkarahisar Devlete elini açmıyor verilen sözlerin tutulmasını istiyor..
Saygılarımla
SADİ TOYGAR
Etiketler : DEVLETE ELİNİ AÇMIYORLAR