YEREL GAZETECİLER NE HİSSEDER !!

YEREL GAZETECİLER NE HİSSEDER !!

Bugün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı...

Halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen yerel gazeteciler ekonomik sıkıntı ile birlikte birçok olumsuzluklara rağmen görevlerini sürdürmektedirler.

Yerel basın olarak amacımız, Giresun’un ortak değerlerini öne çıkarmak, değerleri savunmak, toplumu bilgilendirmek, aydınlatmak, hep beraber yardımlaşmayı, dayanışmayı bir program çerçevesinde yaparak, haber üretimini kamuoyu ile paylaşmak olan yerel medya basın mensupları ile yaptığı ‘’Güç Birliği’’ içinde faaliyetlerimizi sürdürmektir

Toplum, gazetecilerin yazdığını okudukları ve öğrendikleri haber ve yorumlar doğrultusunda bilgi sahibi olurlar. Bu açıdan gazetecilerin yaptıkları haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilinçlendirme sorumlulukları da bulunmaktadır.

SOSYAL MEDYA HABERCİLİĞİ...

Eskiden internet yoktu. Facebook, Twitter, Instagram Sosyal medya zaten yoktu.

Bir muhabir günlük haberi bulmak için büyük emek harcıyordu.

Gazeteciler günün büyük bölümünü haber bulmak için adeta birbirleriyle yarış ediyordu.. Şimdi öyle değil. İnternet çağında habercilik kolaylaştı “Kopyala yapıştır” yapabiliyorsun. Akıllı telefonlar anında görüntü al sana haber. Facebook, Twitter, İnstagram’dan istediğin fotoğrafı da alıyorsun anında görüntü.

Şimdi, her evde bilgisayar var, herkesin cebinde akıllı telefonlar var. Bu akıllının içinde ne ararsan var. Herkes oldu sosyal medya gazetecisi.

Çek fotoğrafı yayınla Facebook, Twitter, İnstagram’dan “okunmak önemli değil”, “tıklanmak ve beğenmek daha önemli” tıklanınca ve beğeni artınca daha da mutlu olunuyor

ÇOK BİLEN ARTTI

Sosyal medyada kafasına esen yorum yazıyor kurumlar ve insanlar arasında gerginliği artırıcı tahrik edici yazılar yazılarak "hır gür" çıkmasına vesile oluyor.

Eskiden insanlar içinde “bilen” azdı. Bu yüzden iyi bilgi kaynaklarına, hafızaya ve arşive sahip kişilere “bir bilen” denilirdi.

Şimdi onların sayıları azalırken “çok bilen”lerin sayısında enflasyon yaşanıyor ve yazdıkları ile ortalığa yalan yanlış bilgiler sunuyorlar

Yanlış yazılan haberi konunun uzmanına denk gelmişse eğer, “lafı çivi gibi çakan” bir yorumla muhatap oluveriyorsunuz.

SAYGI İSTİYORLAR

Gelişen teknoloji ile birlikte son yıllarda gazetecilik mesleği toplumu aydınlatan, topluma yön veren kavramını da kaybetti diyebiliriz.

Mesleğin saygınlığını yitirmesine neden olan teknolojinin de gerektiği gibi kullanılamaması ve her çekilen görüntünün, videonun televizyon ekranlarında denetimden geçmeden yayınlanması bu mesleğinde sonunu getirmiş oldu.

Teknoloji nereye götürürse oraya gitmeye başladık, Sosyal medya, haberciliği değiştirdi, vatandaş gazeteciliği başladı, Gazetecilerin yapması gereken, bu paylaşımlara değer katmak. Bilgiyi doğrulamalı, açıklama eklemeli ve insanları bu konularda eğitmelidir.

Yerel medya olarak gelişen teknolojiye ayak uydurarak toplumu yine eskisinden daha güçlü bir şekilde bilgilendirmek, aydınlatmak olan, bizler yerel basın olarak Giresun ve bölgemiz için her zaman varız diyerek görevimizi sürdüreceğiz.

Gazetecileri daha iyi anlayabilmek, yazılanları anlamayan, anlamak istemeyenlere tavsiyemiz olarak, Basın elemanlarının muhabirlerin ne zorluklar altında haber yaptığını bilmek, Gazeteci ve basın mensuplarına saygı duymak bizlerin isteğidir.

Yerel gazeteciler bir şehrin kimliğidir. Çilekeş ve vefakâr gazeteci arkadaşlarımızın basın gününü kutlarız

SADİ TOYGAR



Etiketler : YEREL GAZETECİLER NE HİSSEDER !!

Kmk Bilişim
©2017 Sadi Toygar/Haber merkezi Tüm Hakları Saklıdır.
KMK Altyapısıyla oluşturulmuştur.